• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У сусрет Дану општине Жагубица 2018.

 Dan opstine Zagubica 2018Дан општине Жагубица и ове године биће традиционално обележен 25.септембра.

2018. године бележимо 74.годишњицу ослобођења  општине Жагубица од фашизма и тај дан ће управо традиционално и отпочети полагањем венаца на спомен обележја жртвама палим у народноослободилачким борбама у свим насељима  од стране борачких организација општине и представника локалног руководства. Придржавајући се става да једино поштујући своје претке и своју прошлост, можемо изграђивати визију сопствене будућности, реализацијом што већег броја пројеката у садашњем тренутку, и ове године биће свечано отворени реновирани објекти и асфалтирани путеви.

Према речима председника СО Жагубица Оливере Пауљескић, бројне активностио планиране су за тај дан: у 10 сати обилазак предузећа „Амбалажерка“ у Осаници, које ће упослити још радника са територије општине, у 11 сати свечано отварање реконструисане Средње Техничке школе у Жагубици, затим свечано отварање пута Жагубица-Каменица-Лазница и реновираног Дома културе у Лазници, након чега ће уследити свечана седница СО Жагубица, чији је почетак заказан за 13 часова.

Дан општине ће се, одлуком општинског руководства, сваке године обележавати у другом насељу – пре две године свечана седница СО одржана је у Крепољину, ове године домаћин је насеље Лазница, док ће наредне године центар збивања најважнијег дана у години бити – Суви До, а главни актери обележавања Дана општине су управо мештани ових и свих осталих насеља, којима је најлепше честитке поводом Дана општине у име локалног руководства упутила Оливера Пауљескић, председник СО.

На свечаној седници биће потписана и повеља братимљења општине Жагубица са општином Шамац, и то ће бити обнављање сарадње која је постојала давних осамдесетих година, а што отвара могућност за конкурисање конкретним пројектима за фондове ЕУ и сасвим нову перспективу за привредни развој општине, а биће додељене и признања најзначајнијим појединцима и правним лицима која су допринела рзвоју општине Жагубица у протеклом периоду.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=D9zZCaJuCII{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB