• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Javna prezentacija projekta “Upravljanje imovinom“

upravljanje imovinom 01Javna prezentacija projekta „Upravljanje imovinom – korist za sve”, okupila je partnere ko-aplikante, odnosno predstavnike opština koji učestvuju na ovom projektu. U cilju predstavljanja aktivnosti projekta, očekivanim rezultatima i benefitima do kojih će dovesti sama realizacija, koordinator i strateški partner u projektu, Grad Požarevac, okupio je partnere, predstavnike opština: Velika Plana, Žagubica, Veliko Gradište, Kučevo, Petrovac na Mlavi i Golubac.

Pozdravljajući brojne goste i učesnike u diskusiji, o značaju ovog projekta i punoj podršci koju mu pruža lokalna samouprava grada Požarevca, govorio je gradonačelnik Miomir Ilić.

Upravljanje imovinom – korist za sve

Menadžer projekta, Danijela Tufegdžić je istakla da je predviđeno da se za svih sedam partnera evidentiraju podaci i prikupi  20 hiljada jedinica. Nakon evidencije i popisane imovine ,na osnovu metodologije koja će biti usvojena na  ovom projektu znaće se krajnji cilj, tačnije tržišne, građevinske i knjigovodstvene vrednosti. Za dalji nastavak rada potrebna je potvrda Republičke direkcije za imovinu. Uz prateću dokumentaciju i uspostavljanjem Geografsko-informacionog sistem (GIS) sa kompletnom bazom podataka pružiće mogućnost da se povezivanjem preko računara pribave informacije o infrastrukturi i zemljištu kojim se gazduje, dodaje Tufegdžić.

Kao što smo ranije pisali, postojanjem baze podataka celokupne javne imovine, imaće se uvid u rentiranje postojećih objekata i radu na i  stima. Sve građevinske parcele, poslovni i stambeni objekti, ulice, trgovi, parkovi, nekategorisani  i kategorisani  putevi, biće evidentirani. Nakon evidencije, uspostaviće se novi sistem za upravljanje imovinom, a biće i procenjena njihova vrednost. Očekuje se da aktivnost u projektu uzmu i javna preduzeća. Projekat je počeo februara ove godine, a rok za realizaciju je do kraja februara meseca 2015. godine. Za realizaciju ovog projekta, programa „Exchange 4″ koji finansira EU, izdvojeno je nešto više od 219.000 evra.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB