• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Počela obuka za unos podataka u geografski informacioni sistem

Gis Obuka U okviru projekta ,,Upravljanje imovinom-korist za sve“, počela je petodnevna obuka za primenu geografskog informacionog sistema (GIS) za dvadeset i petoro zaposlenih u opštinskim upravama i lokalnim javnim preduzećima iz svih opština partnera na Projektu. Cilj obuke je da se polaznici osposobe za korišćenje GIS alata i najsavremenijih rešenja za unos prostornih podataka, steknu neophodno znanje za sistemski razvoj GIS na teritoriji svoje opštine. Značajna komponenta GIS su ljudski resursi, jer su ljudi ti koji kreiraju ovu bazu, osmišljavaju, organizuju i učestvuju u realizaciji iste i iz tog razloga je ovom delu posvećena velika pažnja. Nakon obuke, kreće unos podataka u bazu.

Treba napomenuti da će na portalu svake opštine partnera na Projektu postojati aplikacija koja će korisnicima omogućiti detaljan pregled željene lokacije i pretražuju u skladu sa svojim interesima.

Donator projekta „Upravljanje imovinom-korist za sve“ je Delegacija Evropske unije kroz “grant šemu” programa „Exchange 4″. Koordinator i vodeći partner je Grad Požarevac, a partneri – ko-aplikanti su opštine: Petrovac na Mlavi, Velika Plana, Žagubica, Kučevo, Veliko Gradište i Golubac. Vrednost Projekta je 219.147,90 evra.

Cilj projekta je stvaranje preduslova za brži lokalni ekonomski razvoj opština partnera na Projektu, uspostavljanjem efikasnijeg načina upravljanja opštinskom imovinom. Projektom će biti ojačani ljudski i organizacioni kapaciteti obuhvaćenih opština za upravljanje imovinom, zatim unapređeni tehnički kapaciteti nabavkom računarske opreme i softverske podrške za upravljanje imovinom.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB