• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дечија недеља у Предшколској установи “Полетарц“

 Decija nedelja Deciji vrtic Poletarac 2018Традиција обележавања Дечије недеље у свету и код нас веома је дуга,а на иницијативу организације „Пријатељи деце Србије“, која је дугогодишњи актер ове манифестације, дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци.

Дечија недеља се традиционално одржава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих потенцијала. Дечија недеља видљиво, препознатљиво и усмерено на актуелна питања, промовише потребу интегрисаног и савременог националног система за промоцију и заштиту дечијих права.

У Предшколској установи “ Полетарц“ у Жагубици пропраћена бројним активностима занимљиве и едукативне садржине, дечија недеља јепротекла весело и радно.

Садржаји у оквиру дечије недеље 2018. године, осим у матичној установи у Жагубици спроведени су и у подручним групама вртића у Крепољину, Сигама, Милановцу , Лазници и Осаници. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=O1EJuBAXE0o{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB