• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

„Оријентиринг“ такмичење и ове године подржали локална самоуправа Жагубица и гостољубиви домаћини

У периоду од 7. – 14. априла одржано је отворено Mеђународно тродневно оријентиринг такмичење “Метрополе Југоисточне Европе” у организацији ПСК “Победа” из Београда. У исто време, поменуто такмичење је и 38. Меморијал “Чика Душко Јовановић” који ПСК “Победа” организује већ 37 година.

Ова Mанифестација припада групи великих манифестација од значаја за град и подржана је првенствено од Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Секретаријата за спорт и омладину града Београда, обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање пројеката и значајно од стране локалних самоуправа на чијим се теренима одржава такмичење.

Тако је Орјентиринг већ неколико година заредом заступљен и на теренима Жагубичке општине у оквиру комплекса Фарме Бела река, где организациони одбор такмичења има несебичну подршку првенствено локалне самоуправе, а и локалног становништва гостољубивих и вредних домаћина.

Оријентиринг је трчање у природи помоћу бусоле и карте где је потребно да се у што краћем  времену  од старта дође на циљ, по задатој маршути где су контролне тачке утиснуте  на карти.

Сви видови подршке за оргазизовање оријентиринга на подручју жагубичке општине, биће затупљени и надаље од стране локалне заједнице општине Жагубица , јер је то још једна од прилика да се поред осталог разија и спортски туризам и да такмичари из земље и света виде  јединствене благодети Хомоља и општине Жагубица.

    


© 2022 Општина Жагубица
design by XB