Штампа

Велики број деце на Ускршњој Туцијади у Жагубици

Манифестација  „Ускршња Туцијада“  2019. године, одржана је у Жагубици, под покровитељством општине Жагубица, трећег дана Васкрса 30. априла.

Окупила је готово 80 учесника, а организација је и ове године била у рукама Туристичке организације општине Жагубица.  

Због кише догађај је одржан у просторијама Завичајног музеја“ Хомоља“ у Жагубици, у  присуству ужег руководства општине Жагубица, посетилаца , учесника програма и такмичара. Манифестацију је пригодним говором отворила  Оливера Пауљескић, председник Скупштине општине Жагубица .

Манифестацију организовану поводом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса су и ове године, богатом  поставком штандова, увеличали чланови Удружења жена из општине Жагубица, а у програму учествовали ученици Основне школе „Моша Пијаде“ Жагубица, као и предшколци ПУ „Полетарац“  Жагубица.

По завршетку догађаја, директор Туристичке организације Владан Лазић, као носилац манифестације,  захвалио је свима на сарадњи и разумевању:  учесницима програма, грађанству, који су и поред лошег времена дошли да увеличају догађај, локалној самоуправи на неизмерној подршци као и Завичајном музеју  и Културно – просветном центру „Јован Шербановић“ Жагубица  на помоћи у организацији.

Учесници су се такмичили у три  категорије, а награде су добили они најбољи и то:  За најлепшу ускршњу корпу:  Јелена Величковић , за најлепше ускршње јаје:  Софија Рајковић, док је  најјаче јаје понео Филип Ђурић из Жагубице и тиме постао победник „Туцијада 2019“.