Штампа

Рационалном потршњом до редовног водоснабдевања

Учестала ненаменска потрошња воде последњих дана од стране несавесних потрошача, доводи до нерационалне потрошње у доњим деловима насеља, чиме аутоматски виши делови остају без воде. Проблем је идентичан у свим насељима, а израженост зависи од конфигурције терена самог места.

Летњи месеци иначе доносе проблеме са смањењом издашношћу извора, што удружено са нерационалном потрошњом резултира рестрикцијама, нимало популарним мерама нарочито у току летњих месеци, како због људи, тако и због стоке, чиме искључиво због несавесности одређене групе потрошача сва домаћинства  у насељу могу да остану без воде.

С обзиром на тренутне временске прилике које доносе падавине, излазак инспекције и представника ЈКП „Белосавац“ на терен, који је иначе био заказан за понедељак, 29. јул, одложен је за неколико дана, до поновног указивања потребе, а у зависности од понашања потрошача, како би се сваком домаћинству обезбедила довољна количина воде, а санкционисали они који је прекомерно троше.

Свако ненајављено искључење воде потрошачи могу пријавити путем фиксног броја 643 417, као и евентуалне кварове који настану у делу водоводног система за који је одговорно Комунално предузеће.

Редовно измирење обавеза је само један од предуслова за уредно водоснабдевање. Уколико изостане свест и савест појединих потрошача, без воде не само да остају они који редовно измирују своје обавезе и који троше воду у складу са реалним потребама, већ несавесни потрошачи доводе у ситуацију и комплетно насеље, укључујући и себе саме, да буде изложено потпуном вишечасовном свакодневном искључењу воде.