Штампа

Поклон Беча: ватрогасно возило за општину Жагубица

У Бечу је у четвртак, 29. августа, општини Жагубица предато на коришћење ново ватрогасно возило.

Примопредаја је извршена између члана градског већа Беча задуженог за привреду и финансије Петера Ханкеа, шефа за ванредне ситуације специјалних ватрогасних јединица Беча Гералда Хилингера и председника општине Жагубица Сафета Павловића, који је говорио о значају ове донације за деловање у непредвидивим ситуацијама који је несумњив и вишеструк, а деловање ватрогасно спасилачких јединица на терену убрзано и захвалио граду Бечу и свом саветнику за односе за дијаспору, на сарадњи.

„Велику захвалност дугујемо граду Бечу, а посебно бих се захвалио мом саветнику Жики, јер да њега није било, вероватно ми не би данас били овде“, истакао је Сафет Павловић, председник Општине Жагубица.

Примопредаји возила за Ватрогасно друштво општине Жагубица у Бечу присуствовао је и командир Ватрогасне јединице у Жагубици Радиша Симеоновић, као и саветник председника општине за дијаспору, Живојин Трифуновић.

„Данас је један велики и диван дан за нашу општину, добили смо ватрогасно возило од града Беча. Ово возило је за нашу општину пуно значи. Не дај Боже да нам треба, али ми смо сада опремљени као на запану. Желимо још једном да се захвалимо граду Беч од грађана општине Жагубица и од председника општине Жагубица“, рекао је Живојин Трифуновић, саветник председника општине за дијаспору

Господин Петер Ханке, члан градског већа Беча задужен за привреду и финансије истакао је своје задовољство сарадњом са општином Жагубица И додао:

„Политичка и привредна сарадња између Аустрије и Србије представља окосницу сарадње Истока и Запада и веома је важна за Беч. Аустрија је један од највећих инвеститора у Србији, И велика ми је част што се сарадња наше две земље продубљује и што се наша посета Београду И Србији у петак, 30.августа, баш на овај начин најављује“.