• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен Дан ватрогасаца

 Dan vatrogasaca 2018

Поводом обележавања Дана ватрогасаца у Жагубици је организован свечани пријем за припаднике ватрогасно - спасилачке јединице из општине Жагубица као и за челне људе из ове области. 

Пријему који је уприличен у кабинету председника општине присуствовали су :  Горан Николић, помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације Србије, Ненад Јоцић, начелник Одељења за ванредне ситуације Смедерево, Никола Микић, командант батаљона из Пожаревца, др Горан Ђорђевић, начелник Одељења за ванредне ситуације из Пожаревца и Малиша Томић, командир чете из Пожаревца.

Разговарало се о активностима и ангажовању ватрогасне јединице у Жагубици, потешкоћама са којима се суочавају на терену и осталим битним питањима карактеристичним за ефикасно деловање у свакој ситуацији, као и о даљим плановима за ефикасније деловање у датим околностима. Кроз разговор су се посебно истакле две најкритичније и готово најтеже активности ватрогасаца спасилаца у 2018. години,које су успешно окончане, без људских жртава, а то су поплава кја је 02. августа задесила мештане Жагубице и пожар великих размера на Црном врху.

За ефикасан рад  и посвећеност послу припадници ватрогасно - спасилачке јединице добили су све похвале, а закључено је да су обученост кадра и спремност за деловање у датим околностима на завидном нивоу.

За најбољег вартогасца у 2018. години, проглашен је Саша Симеоновић.   


© 2022 Општина Жагубица
design by XB