Штампа

Дан oпштине Жагубица – полагање венаца 25.09.2019.

Свечаном  обележавању Дана општине Жагубица, 25. септембра, предходило је полагање венаца на спомен обележја  палим борцима у народно ослободилачким борбама.

У Жагубици, на спомен обележје Народном хероју Јовану Шербановићу венци су положени  од стране  представника борачких организација  општине Жагубица и представника локалне самоуправе.

„На данашњи дан далеке 1944. године, ослобођена је Жагубица. Многи борци народноослободилачке војске Југославије су изгубили животе за слободу земље од окупатора. Изгубили су животе и многи борци из наше општине. Зато локална самоуправа на Дан особођења општине Жагубица, 25. Септембар, одаје пошту и полаже венце свим борцима који су својим херојством дали животе за одбрану земље од окупатора. Нека им је вечна слава и хвала им за слободу и херојство. Локална самоуправа у свим насељима наше општине одржава спомен обележја и гради нова, као што је изградила споменик овде на тргу у Жагубици. Користим прилику да у име локалне самоуправе свим грађанима општине Жагубица честитам дан ослобођења са жељом да их служи добро здравље и срећа у животу“, рекао је  Душан Милосављевић,  помоћник председника општине Жагубица.

Представници борачких организација, чији су чланови  положили  венце  у свим насељима општине Жагубица, су такође истакли да се  успомене на идеале из прошлости морају чувати, јер  су на њима засноване садашњост и будућност.