Штампа

Општина Жагубица на Сајму „Етно хране и пића“

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин - национални специјалитети, производи карактеристични за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина, представљени су и ове године, у оквиру Међународног сајма „Етно хране и пића“, од 23. до 26.новембра у Београду.

На манифестацији која афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде - производе са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује, представила се и ове године Општина Жагубица, са старим, али и новим излагачима који су своје, углавном органске производе, изложили у оквиру штанда регионалне привредне коморе Пожаревац.

„Сваке године Општина Жагубица има своје представнике на сајму, који излажу своје производе. Ове године имамо и два нова излагача који су оправдали наша очекивања, јер имају добар бренд и представљају Хомоље на прави начин. Производи који су на штанду постављени, а које општина Жагубица сдушно подржава, већина су органског порекла, без хемије и већина представља срце и лепоту Хомоља. Иначе, наш штанд је у оквиру Привредне коморе Пожаревац, и овом приликом бих се њима захвалио на труду и простору који су издвојили за нас. Овом приликом позивам и остале произвођаче из наше општине да нам се придруже убудуће, и да најбољи начин представимо наше Хомоље“, Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица

Циљ овог догађаја је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа, а свечаност доделе признања најбољима одржана је у уторак, 26. новембра.