• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Слава манастира Горњак – Ваведење Пресвете Богородице

Ваведење пресвете Богородице један је од најзначајнијих хришћанских празника и дан обележавања славе манастира Горњак, једне од највећих светиња Источне Србије.

Ваведење се прославља као Дан сећања на први улазак Богородице у цркву, односно дан када су је њени родитељи Јоаким и Ана предали као дар цркви. У пратњи православног свештенства  у присуству игуманије манастира мајке Веронике и њеног сестринства и многобројних верника,  колач је пререзао и  свету литургијску службу  одржао, Његово Преосвештенство  Епископ пожеревачко браничевски др  Игнатије  Мидић.

За изузетан допринос и верност  манастиру Горњак,  Епископ пожаревачко браничевски Игнатије, лично је унапредио протонамесника  Лаза  Лазића у протојереја. 

Након литургије и светог причешћа, Архијереска грамата за верност цркви  уручена је магистру  Бојану Кекићу, за несебичну помоћ и подршку манастиру Горњак.

У  ресторану Горњак  за православно свештенство и све православне вернике организован је културно уметнички програм у извођењу ОШ “Јован Шербановић” Крепољин и КУД “Младост” Крепољин.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB