Штампа

Успешна промоција књига Летице Миловановић

У препуној сали Завичајног музеја Хомоља у Жагубици, у петак 24. јануара, одржана је свечана промоција новеле ”Дрољица” и збирке прича” Да се џакамо у Омољу” ауторке Летице Миловановић из Милатовца.

Промоцију је отворио директор музеја Саша Илић, а подршку госпођи Миловановић пружио је књижевник  Жељко Пајић, који је, свим многобројним посетиоцима, предочио да је”Дрољица” прича о оној лошијој страни друштвених мрежа, а да је збирка прича “Да се џакамо у Омољу” најлепши начин да се дочара и отргне од заборава говор и обичаји једног подручја. Након промоције,  Летица Миловановиц  је истакла  да је захвална на подршци свим посетиоцима, као и локалној самоуправи општине Жагубица, а малим гестом успела је да се на неки начин и одужи свом крају .

Оба дела изашла су у издању Књижевне омладине Србије , а улогу интерпретаторке издвојених делова књига имала је писац Катарина Крстајић, која је пренела своје утиске, истакавши да је први пут у овом крају и да је срећна што ће моћи да упозна обичаје и гостопримство. 

Сви посетиоци промоције понели су најлепше утиске , а ауторка је стрпљиво потписивала своја дела , у којима ће, према њеним речима, многи пронаћи део себе.