• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пчелари из Жагубице на државном сајму пчеларства

У Хали 2 београдског сајма, 1. и 2. фебруара, одржан је 12. Државни Пчеларски сајам са међународним учешћем у организацији Савеза пцеларских организација Србије.

Сајам су свечано отворили министри пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Србије Борис Пашалић и Бранислав Недимовић.

Пцелари из општине Жагубица, уз помоћ локалне самоуправе која је обезбедила превоз, посетили су  сајам на коме је представљена  богата понуда меда и других пчелињих производа, као и комплетна пчеларска опрема и репроматеријал.

Међу многобројним излагачима  на сајму, традиционално,  своје представнике имала је и општина Жагубица. На сајму је велику пажњу изазвао Хомољски мед, производ са међународном заштитом географског порекла.

Изразивши захвалност локалној самоуправи , која традиционално подржава одлазак на сајам пцеларства, пцелари из општине Жагубица веома су задовољни сајамском понудом.

Овогодишњи сајам  пчеларства окупио је рекордан број излагача, а министар Недимовић пцеларима је пожелео да 2020. буде боља по приносима, цени меда и субвенцијама.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB