Штампа

Хитна служба у Жагубици – најчешћи пацијенти хронични болесници

 Hitna sluzba u ZagubiciИзузетно ниске температуре које  неретко достизу и 20-ти подеок испод нуле у овом периоду највише проблема задају хроничним болесницима, а највећи број пацијената у жагубичком Дому здравља је са повишеним крвним притиском, док први талас грипа полако пролази.

Према речима др Весне Стоиловић, специјалисте ургентне медицине, највећи број пацијената са повишеном температуром забележен је последња два дана претходне године, док је тренутно знатно мањи број мештана који се јављају са симптомима грипа. Оно на шта су се још жалили пацијенти је повишен крвни притисак, а највише тегоба су осећали хронични болесници, док у Жагубици није забележен повећан број пацијената са ортопедским повредама, према речима докторке Стоиловић.

Лекари саветују редовно узимање терапије и умерену исхрану без конзумирања алкохола у предстојећим данима слава, а и иначе. Савети лекара односе се и на што мање излагање ниским спољашњим температурама, а уколико је то неопходно, на што већу опрезност приликом ходања.

У Жагубици су сви путни правци до насеља очишћени, тако да лекари за сада без проблема стижу до сваког пацијента.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=oCmd6Acc6Fw{/videobox}