• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Потписан уговор за суфинансирање мера популационе политике

Помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, у понедељак 2. марта, у Палати Србија у Београду, по овлашћењу председника општине Жагубица Сафета Павловића, потписао је уговор са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику др Славицом Ђукић Дејановић, за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике.

Додељена новчана средства  за суфинансирање популационе политике утицаће на повећање наталитета и задржавање младих на нашим просторима. Укупна вредност пројекта износи  15 350 000 динара од чега је министарство издвојило 10 250 000, а општина Жагубица 5 100 000 динара. Средства ће бити утрошена за надоградњу Предшколске установе „Полетарац“, усклађивање рада и родитељства, и едукацију младих из области популационе политике.

„У предходном периоду  локална самоуправа  такође је уложила значајна средства  у побољшање услова за боравак деце у вртићима и школама на територији општине Жагубица. Обезбеђен је бесплатан боравак деце у вртићу, опремљене су просторије за боравак деце у Лазници, Осаници, Жагубици, Милановцу, Сигама и Близнаку.За свако новорођено дете општина обезбеђује седиште за бебе, изплаћује родитељима помоћ у износу од 20 000 динара као и свим незапосленим мајкама 15 000 динара девет месеци“, подсећа помоћник Милосављевић.

Средства добијена кроз пројекат донеће вишеструке бенефите за све житеље општине Жагубица.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB