• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Израда пројектно- техничке документације за изградњу пута Жагубица - Кучево успешно завршена

Израда пројектно- техничке  документације за изградњу пута Жагубица –Кучево, деоница Осаница –Церемошња, успешно је завршена.

Целокупни пројекат суфинансирају Министарство Привреде, општина Жагубица и општина Кучево. Израда пројектно- техничке  документације први је корак ка будућој изградњи пута који  је од немерљивог значаја за све  грађане наше и суседних општина, а нарочито за грађане чији се поседи налазе на овој деоници.

У економском смислу изградња пута донеће вишеструке бенефите, јер ће помоћи лакшем пласману здравих производа са Хомоља и утицати на потенцијални развој сеоског туризма.

Средства за израду пројектно техничке документације у вредности од 3 200 000 динара додељена су из Министарства привреде, по јавном позиву,  рекао је господин Ивковић, и додао да ће поменута документација помоћи председнику општине Жагубица господину Павловићу и председнику општине Кучево господину Стојановићу  у потраживању средстава за изградњу пута .

Процес израде пројектно техничке документације трајао је дуже због регулисања имовинско правних односа са лицима чији се поседи налазе на поменутој деоници али и других фактора који су успешно превазиђени.

На самом крају, господин Ивковић је истакао да се нада што брзем добијању неопходних средстава  како би отпочела изградња ове вазне деонице  која ће брже и боље, и сигурније повезивати општину Жагубицу и општину Кучево.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB