Штампа

Сви путни правци на територији општине Жагубица проходни

 Zimska sluzba u ZagubiciПрема речима одговорних у Предузећу за путеве “Штрабаг” из Зајечара које је задужено за одржавање регионалних путева, односно путева  II и III приоритета на територији општине Жагубица, тренутно су на овим путним правцима коловози  под снегом висине 10цм, а услед јаког ветра местимично долази и до стварања снежних наноса на делу пута Жагубица-Петровац код Рибарске цркве и пред улаз у Жагубицу.

Путни правац  Бор - Жагубица преко Црног врха је проходан, али се саобраћај у среду, 18.јануара,одвијао отежано и уз повремене прекиде јер је долазило до стварања снежних наноса висине и до 2м због јаког ветра. До повременог прекида на овом путном правцу  долазило је на неколико места и они су доводили и до обуставе у одвијању саобраћаја у трајању од  једног  до два сата.

Екипе предузећа за путеве „Штрабаг“ су, како истичу одговорни, константно на терену, путни правци се чисте по приоритетима, али со и ризла немају много ефекта на овако ниским температурама.

Кошава и јак северни ветар задавали су проблеме и мештанима Жагубице и околних насеља и повремено стварали веће снежне наносе и на локалним путевима.

За зимско одржавање локалних путева и улица у Жагубици и околним насељима задужено је ЈКП„Белосавац“, а према речима Милана Симића, директора ЈП за планирање и управљање пројектима екипе  овог предузећа су стално на терену и у свако доба спремне да реагују.

Одговорни апелују на возаче да вожњу прилагоде условима на путу и постављеној саобраћајној сигнализацији, као и да без преке потребе не крећу на пут. Употреба зимске опреме и ланаца на свим путним правцима  је обавезна.

Служба за инспекцијске послове општине Жагубица обавештава  грађане  да су у складу са општинским одлукама о комуналним делатностима и о локалним и некатегорисаним путевима и улицама у насељеним местима општине Жагубица, у обавези да изврше уклањање снега и леда са тротоара, коловоза, испред својих пословних просторија и исти сакупе на гомиле пазећи притом да се олуци и сливници не затрпају и да се не омета пролаз пешацима.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=icxXCpQe9Vk{/videobox}