• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Донете нове мере заштите грађана на територији општине Жагубица

У циљу сузбијања и спречавања ширења вируса COVID 19, Влада Републике Србије донела је одлуку по којој се свим грађанима старијим од 65 година у градским срединама, а старијим од 70 у руралним, забрањује напуштање својих домова.Такође, сви грађани Републике Србије, без обзира на године старости морају бити у својим домовима од 20 сати увече до 5 сати ујутру.

Поштујући одлуке Владе Србије , командант  Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица и председник општине Сафет Павловић, сазвао је ванредну седницу Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица. На седници је утврђена надлежност команданта Општинског штаба за ванредне ситуације, начелника Општинског штаба и начелника полицијске станице. Извршено је упознавање чланова штаба и присутних повереника месних заједница са Уредбама о мерама за време ванредног стања , као и упознавање са инструкцијама о поступању у раду Штаба за ванредне ситуације.

Најважније  одлуке донете  на седници су успостављање КОЛ Центра за суграђане старије од 70 година, на подручју општине Жагубица , на број 012/7643-153, и Одлука о ограничењу радног времена  угоститељских, прехрамбено- мешовитих  објеката и спортских кладионица, до 19 часова.

Заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Предраг Ивковић, нагласио је да ће волонтери Црвеног крста Жагубица пружати сву неопходну помоћ грађанима општине Жагубица који ће путем телефона КОЛ ЦЕНТРА  моћи да затраже помоћ, а захтеви ће бити прослеђени волонтерима на терену.  Господин Ивковић, такође је замолио грађане да се придржавају уредбе о забрани кретања и уредбе о самоизолацији, јер ће на тај начин заштити себе и своју породицу.

Из Дома здравља Жагубица поручују да се у установу врши пријем искључиво хитних случајева, јер је Влада Републике Србије донела је уредбу по којој се електронски рецепти продужавају на три месеца без одласка лекару.

Све мере донете на Седници Штаба за ванредне ситуације усвојене се у циљу заштите свих грађана општине Жагубица.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB