• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Усвојена Уредба о исплати од 100 евра свим пунолетним грађанима Србије

Како би се ублажиле последице епидемије корона вируса, усвојена је и  уредба о исплати 100 евра свим пунолетним грађанима србије који желе да добију тај новац, а уплата ће почети 15. маја.

Што се исплате сто евра тиче, Мали каже да ће пензионерима и онима који примају новчану социјалну помоћ сто евра бити исплаћено аутоматски и да ће се сви други који желе да им се тај новац исплати, за то пријавити од 15. маја до 5. јуна. Министар је објаснио се пријава може извршити на два начина, један је преко портала Управе за трезор, а други путем кол центра.

“Сама процедура је веома једноставна, не захтева више од једног минута анагжмана. У оба случаја остављате податке- име и презиме, ЈМБГ, број личне карте и бирате банку у коју желите да вам се уплати новац”, рекао је Мали.

Уколико грађанин има рачун у банци, новац ће му на тај рачун бити исплаћен, појашњава министар, а ако нема, треба само да се изјасни у коју банку жели да му се новац уплати на наменски рачун.

Они који не желе и немају потребу за тим, не треба да се пријављују. Исплата 100 евра, објашњава Мали, усмерена је да се подигне тражња, да се новац искористи за куповину добара и услуга како би се српска привреда покренула у што краћем периоду.

Навео је да је намера Владе да што већи број грађана добије 100 евра, а ту помоћ ће аутоматски добити око два милиона грађана, односно 1,7 милиона пензионера и више од 200.000 оних који добијају социјалну помоћ.

Министар је казао да за помоћ од 100 евра треба да се пријаве и грађани са Косова, јер за те послове неће бити задужена  Канцеларија за КиМ.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB