• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Заштита деце од опасности са друштвених мрежа

 Tribina u OS Zagubica na kojoj je predavao Vlada ArsicНајмлађи корисници савремених технологија, интернета и друштвених мрежа, изложени су највећим опасаностима  вребаним од педофила и трговаца белим робљем који  потенцијалне жртве траже на интернету користећи лажни идентитет.

Влада Арсић, дугогодишњи уредник и новинар бројних новина и часописа и аутор три запажене књиге на ту тему, који предаје на организованим трибинама  у основним школама широм Србије,  искуство које је стекао је у разговорима са жртвама ове врсте криминала, поделио је и са ученицима основне и средње  школе у Жагубици.

Трибини су присуствовали  начелник полицијске станице у Жагубици Саша Туфегџић, са сарадницима, директори школа, наставни кадар и ученици којима је предавањем приближена свест о актуелном проблему. 

Предавач Влада Арсић , нагласио је да је обавеза старијих да упозоре на опасности за које деца нису свесна и дају савете како да их препознају.  Стога је у својим књигама “Армагедон” и “Изгубљене у магли”, истраживао и писао о проблемима трговине људима и принудне проституције у Србији, начину врбовања жртава и криминалној делатности која све више добија маха и на нашим просторима.

Организациојом трибина у основним школама реализује се пројекат  “Сто школа за детињство без бола“ финансиран средствима Министарства трговине, туризма и комуникација, уз подршку Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете.

У оквиру реализације поменутог пројекта трибине су у Браничевском округу до сада организоване у Пожаревцу, Петровцу и  Жагубици.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=KS3pvxo6s-M{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB