• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Бесповратна средства за развој предузетништва

 Rukovodilac odeljenja za privredu i ekonomski razvoj Radisa MilosevicМинистарство привреде расписало је јавни позив  за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подстицања развоја предузетништва кроз развојне пројекте који ово  министарство спроводи у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије. Влада Републике Србије  је после „Године предузетништва 2016“, прогласила и „Деценију предузетништва“ за наступајући период, са  јасним циљем да се развију микро, мала и средња предузећа,  унапреди предузетнички дух у Србији, отварају нова радна места и да проценат незапослених буде све мањи.

Овај програм спроводи се и на територији општине Жагубица  од  стране локалне самоуправе.

Према речима Радише Милошевића, руководиоца одељења за привреду и економски развој, овај програм ће имати вишеструки значај и за предузетнике и на територији општине Жагубица уколико испуне услове конкурса, а самим тим утицаће и на смањење укупног броја незапослених.

Укупно расположива бесповратна средства за реализацију овог програма, како је објавило Министарство привреде, износе 600 милиона динара. Опредељена средства Фонда за кредитирање привредних субјеката по овом програму су  2.400.000.000 динара.

Начин пријављивања и рок за подношење пријаве налазе се на интернет странама Министарства привреде и Фонда за развој, одакле се може се преузети потребна документација у којој су ближе дефинисани сви битни елементи и правила за учешће у овом Јавном позиву, као  и у Регионалној развојној агенцији „Браничево-Подунавље“ у Пожаревцу и у Општинској управиу Жагубици – Одељењу за привреду и економски развој.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=YDRfT50lJn8{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB