• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Млава у Жагубици – идеално место за елитни риболовни туризам

Међу многобројним благодетима и туристичким потенцијалима општине Жагубица и њеног бисера реке Млаве, значајно место заузима спортски риболов, односно мушичарење.

Већ две деценије уназад Манифестација „Врела Хомоља“ започиње управо такмичењем у мушичарењу, а 2019. године, на реци Млави одржано је пред такмичење за светско првенство у мушичарењу. Из ових разлога, а у потрази за чистом, здравом и рибом богатом водом , каква је управо на реци Млави, Иван Ранђеловић, водич и инструктор мушичарења из Ниша, провео је неколико дана на реци Млави, истражујући  локације које су изузетно примамљиве за мушичаре .

Према речима господина Ранђеловић, осим чисте и нетакнуте природе, којом Хомоље, а нарочито река Млава обилује, оно што  би  још могло привући стране туристе, спортске риболовце,  да општина Жагубица буде њихов избор за рекреацију , нагласио је да би то у овом моменту свакако био лов на дивљу пастрмку, која је веома актрактивна, а има је у водама реке Млаве.

Ранђеловић,  је такође истакао добру сарадњу са Удружењем спортских риболоваца  „Врело“ Жагубица, уз закључак да Млава обилује дестинацијама које су привлачне  домаћим и страним риболовцима и да ће са задовољством препоручити  општину Жагубицу као добар избор за одмор.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB