• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ове године упис првака преко портала еУправе

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године због актуелне ситуације почеће нешто касније и то путем портала е Управа, као и телефонским путем, без потребе доношења и једног документа.

Да би се електронским путем заказао термин за упис од 28. маја до 10. јула 2020. године на порталу еУправа, биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ.  Упис и тестирање ученика вршиће се у периоду од 1. јуна до 20. јула, уз пар важних напомена:

„Потребно је обавити лекарски преглед детета као предуслов да се дете упише у први разред. Имамо информацију да су скоро сва деца већ урадила преглед. Школа ће податке о обављеном лекарском прегледу добити из ИЗИС-а –  Интегрисани Здравствени Информациони Систем Републике Србије. Такође, преко апликације електронског уписа, добићемо податке из матичне књиге рођених и податке из евиденције пребивалишта. Службено ћемо добити и оверење о похађању приправног предшколског програма. Није потребно да родитељ понесе ни један докуменат приликом уписа, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности и ел. путем. Свим првацима желимо срећан полазак у школу“, истакао је директор Основне школе „Јован Шербановић“ у Лазници Неша Пећић.

Прошле године захваљујући електронској услузи еУпис, уписано је више од 60 хиљада ђака у први разред основне школе. Услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ је само једна у низу иницијатива Електронске управе коју спроводи  Влада Србије у циљу брже и лакше  дигиталне  трансформације Јавне управе и друштва у целини.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB