• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Поплава у Крепољину, Селишту и Брезници изазвала велику материјалну штету

Мештане насеља Крепољин задесила је 17.  јуна, у среду, велика елементарна непогода изазвана воденом стихијом.

Бујица се током ноћи створила услед велике количине кише која је падала предходних дана и самим тим довела до изливања крепољинске реке, а оштећено је покућство у око 30 –так домаћинстава. Велика штета поред грађевинских објеката, причињена је на инфраструктури, оштећени су и порушени путеви, мостови, прилази кућама, који су појединим грађанима једини пут до куће преко реке. Већини мештана вода је однела пластенике, уништене су баште, ограде и њиве. Поплављено је и крепољинско игралиште, а вода је продрла и у новосаграђене комплетне просторије на истом.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић,  је заједно са својим замеником Предрагом Ивковићем, ватрогасном службом и екипом, по позивима грађана током ноћи обилазио терен, како би заједнои са суграђанима сагледали ситуацију и пружили адекватну помоћ и речи утехе у датом тренутку. 

Поред мештана Крепољина и Брезнице, поплава је задесила и грађане Селишта, који су такође у огромном проблему, јер су претрпели велику штету. Штета јесте велика, евидентно је, у свим насељима, које је овај пут задесила поплава, а најважније је ипак, с обзиром да је вода наишла ноћу, да  нема људских жртава.

Неколико екипа са машинама је већ увелико на неколико локација и раде на расчишћавању терена, како би се, бар донекле, нормализовала тренутна ситуација.  


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB