• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Исплата трећег минималца запосленима 07. јула

Држава ће послодавцима 7. јула исплатити минималац од око 30.000 динара за сваког радника, тако да би, практично, већ тог или наредног дана новац на рачунима могли да очекују и радници.

Велики број послодаваца променио је своју праксу у исплати зарада крајем марта, након избијања пандемије и увођења ванредног стања, и најавио да ће тако бити закључно са јунском платом. На промену динамике утицала је државна помоћ због које су менаџери одлучили да зараду исплаћују у два дела - други део представља минималац од 30.000 динара, а први остатак до пуне плате.

Подсетимо, држава је у склопу економске помоћи привреди, донела одлуку да свим компанијама које су се пријавиле за помоћ, за сваког радника, исплати по 30.000 динара током три месеца. Циљ је да се на овај начин сваком раднику обезбеди бар минималац.

Први минималац уплаћен је почетком маја, а други је на рачуне фирми пребачен 4. јуна.

Право на минималац имају радници који су пријављени. Фирма у којој раде мора да буде основана пре 15. марта ове године, а услов је и да није регистровала прекидање делатности пре овог датума, а током ванредног стања. Тако ће минималац бити уплаћен онима који имају уговор о раду, уговор на одређено или на неодређено време. Притом се на исти начин третирају запослени са пуним радним временом, односно непуним радним временом, без обзира да ли је реч о запосленом на одређено или неодређено.


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB