Штампа

Упис у средњу школу електронски преко Портала еУправа - 09. и 10. јула

Pодитељима у целој Србији ће у четвртак и петак , 9. и 10. јула 2020. године, на Порталу  еУправа бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

Није потребно да ученици и њихови родитељи односно други законски заступници, долазе у школу ради уписа, нити да прилажу било каква документа, eвентуално, уколико се у школи утврди да је неки податак потребно проверити, накнадно се може доставити одређени документ, о чему ће родитељи такође бити обавештени.

Као подршка родитељима односно другим законским заступницима који уписују децу електронски преко Портала еУправа, отворен је телефон Контакт центра  Министарства просвете, науке и технолошког развоја 011- 7350 557 , који ће бити на располагању до краја другог уписног круга.

Иако се због безбедносних здравствених услова препоручује да се упис обави електронским путем, и ове године ће постојати могућност уписа ученика доласком у школу.

У току другог уписног круга, у понедељак 13. јула од 7 до 15 сати, такође ће бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.