• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Кризни штаб донео Закључак о похађању наставе од првог септембра

Организација и реализација образовно – васпитног рада у новој школској 2020. – 2021. години у многоме ће се разликовати у односу на претходне.

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију све школе у Србији добиле су упутства којима ће се руководити, укључујући ученике, родитеље, наставнике и све запослене у просвети.  Смернице за одвијање наставног плана од 1. септембра, донео је  Кризни штаб за сузбијање заразне болестти КОВИД19, на седници одржаној 11. августа, кроз Одлуке које ближе уређују питања спровођења рада у условима који захтевају примену низа превентивних и заштитних мера у борби против вируса КОВИД 19. 

И школе у општини Жагубица добиле су Закључак од стране Министарства просвете науке и технолоског развоја са седнице Кризног штаба, који је укратко образложио директор школе „Јован Шербановић“ Лазница, прецизирајући да ће се план реализоварти кроз два циклуса - Један ће обухватати ученике од петог до осмог разреда, а један ученике од првог до четвртог.

Да ли ће школе користити комбиновани или основи модел зависиће од родитеља који ће имати право да се определе.   

Имајући у виду посебан значај почетка школске године за прваке, као и ученике петог разреда основне и првог средње који се први пут сусрећу са новом генерацијом, наставним особљем а ђаци прваци са учитељима и школом по први пут, врло је важна организација која је такође предвиђена донетом Одлуком и Закључцима, а са чиме ће се родитељи и ученици упознати на родитељским састаницама који су предвиђени да се одрже 31. августа.   


© 2022 Општина Жагубица
design by XB