• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15
I ove jesenI ove jeseni - škola frule u Osanicii - škola frule u Osanici

Ускоро креће јесења радионица у Школи фруле у Осаници

Школа фруле Удружења фрулаша и етномузичара „Флујер” из Осанице, годинама важи за верног чувара традиције и културе специфичног мелоса фруле из Хомоља, а полазници ове школе, захваљујући техници коју су стекли од искусног мајстора, учествовали су на бројним манифестацијама, саборима и такмичењима, где су готово увек бивали награђива.

Иван Томић из Осанице, мајстор фруле, више није међу нама, али његова музика и даље живи. И ове године, захваљујући  локалној самоуправи, која је ту да подржи младе људе,у току је пријављивање за бесплатну школу фруле кроз пројекат  „Развојни програм фрулашког умећа“.

Након успешно одрађене пролећне радионице, заступник Удружења „Флујер“, позвао је све заинтересоване  са подручја општине Жагубица и шире,  да се придруже јесењој радионици .

Фрула је од изворног, у корак са осталим инструментима, постала инструмент на коме се могу  свирати сви жанрови музике, зато је школа фруле у оквиру удружења „Флујер“ из Осанице, добра  прилика за све младе људе, који свој таленат желе да искористе и унапреде на прави начин, а захваљујући пројекту који општина Жагубица спроводи са удружењем „Флујер“ Осаница, све то могу добити потпуно бесплатно.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB