• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

И ове године бесплатна анализа земљишта

Besplatna analiza zemljista 2017Канцеларија за пољопривреду општине Жагубица и ове године учествоваће у реализацији низа мера и одређених погодности  за регистрована пољопривредна газдинства, како у сарадњи са пољопривредном саветодавном стручном службом  Пожаревац, тако и спровођењем мера локалне самоуправе у овом домену.

Према речима Милене Марковић, сарадника у Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица, ове године мере локалне самоуправе односе се пре свега на подстицаје за пољопривреднике за свако новорођено теле у 2017. години и подстицаји ће бити као и претходне године -  две хиљаде динара по телету.

Такође, у договору са ПССС Пожаревац, после 20. фебруара пољопривредници ће моћи да почну да доносе земљиште за хемијску анализу, која ће и ове године бити бесплатна, све у циљу постизања што бољих резултата на имањима, а предавања из различитих области пољопривреде биће такође организована, почев од марта месеца.

Термин за обнову регистрације пољопривредних газдинстава је сваке године од 01. марта до 30. априла, а уредбе Министарства пољопривреде за 2017. годину ће ускоро бити објављене.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=fc7-lBXOiWg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB