• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Припремни пољопривредни радови за наступајућу сезону

 Poljoprivredni radovi u ZagubiciИако углавном влада мишљење да је фебруар месец одмора, за праве заљубљенике у пољопривредну производњу ово је право време за извођење припремних радова како би наступајућа сезона била што плодотворнија и успешнија.

Према речима Машка Томића, инжењера пољопривреде канцеларије за пољопривреду општине Жагубица, друга половина фебруара је прави моменат  за почетак радова у свим сегментима пољопривреде.

У воћарству, поред осталог, треба искористити време и за обавезно кречење стабала, што представља још један вид заштите и све то треба урадити до момента кретања вегетације, истичу стручњаци. Половина фебруара месеца је право време и за припремне радове у ратарству, одн.прихрану азотним ђубривом у количини 1-2кг по ару, за све озиме усеве.

У овом периоду ваљало би припремити и пластенике за наступајућу биљну производњу, како би ужитак у омиљеном, здравом, поврћу, надохват руке, од раног пролећа па све до касне јесени био што већи.

А за све пољопривреднике општине Жагубица, локална самоуправа ће и ове године организовати превоз на највећи скуп аграра на овим просторима, који ће под куполама новосадског сајма бити одржан од 13.до 19.маја.

Машко Томић, из канцеларије за пољопривреду општине Жагубица, обавестио је све заинтересоване да ће и ове године, захваљујући локалној самоуправи, моћи да посете Пољоприврени сајам, упознају се са новинама када је пољорпивредна производња у питању и сагледају овогодишњу понуду из ове области.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=NJg-HAj9igM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB