Штампа

Пројекат „Бренд Хомоља - Хомољски мед“, ове јесени добија свој епилог

Пројекат „Бренд Хомоља – Хомољски мед“ чија је реализација започета пре три године, у сарадњи са Министарством и Националним тимом за препород села Србије, ове јесени добија свој епилог. 

Према речима Владе Тодоровића, координатора активности на свеобухватном процесу спровођења, све је текло по плану. Крај пчеларске сезоне 2021. године, како је навео, уз изузетно велике проблеме, за Пчеларску задругу „Хомоље мед“, доноси задовољавајуће приносе, с обзиром на сушну годину, а оно  што је тренутно актуелно на пчелињацима јесте припрема за зиму, где су у току прехрана и третирања.

Уз очекивања да ће већи број пчелара удружених у пчеларску задругу,  припремити друштва за презимљавање, да ће следеће године багрем замедити и временске прилике ићи на руку, Пчеларска задруга “Хомоље - мед“ обиловаће свакако и већом количином  меда. 

Пчелари жагубичке општине дају све од себе да производ буде, пре свега квалитетан, и да самим тим оправда име једног од најбољих брендова са Хомоља. У томе пуну подршку имају од саме задруге а несебичну и од локалног руководства орштине Жагубица.