Штампа

Радови на цркви у Лазници - освећење за успешнији наставак радова

Радови на локацији „Мали Јордан“ у Лазници, теку по плану, а временске прилике су, још  увек, иако је крај новембра, наклоњене радницима.

Изградња цркве Св. Симеона Столпника , једине цркве брвнаре на столпу у Браничевском округу, тече по планираној динамици, а терен је 25. новембра обишао и Миле Перић, заменик председника Скупштине општине Жагубица. 

Тога дана је очитана и молитва за успешнији наставак посла и планираних активности, а такође и за благослов ангажованих радника на изградњи овог верског објекта, имајући у виду да се током радова дешавају и разне повреде. Поред заменика председника СО Жагубица, чину је присуствовао и ипођакон Владимир, а освећење обавили свештеници  Данило Глишић, Небојша Ђокић и Протојереј Радосав Глишић.  

Да се у здрављу оконча посао и у најскорије време отпочне са служењем светих литургија у цркви изграђеној од исључиво старе дрвене грађе на Малом Јордану, жеља је не само ктитора већ и свих православих верника, јер ће по завршетку овог не баш једноставног подухвата, општина Жагубица добити несвакидашњи  и веома драгоцен верски објекат.  Целокупан посао, би по плану, по речима ипођакона Владимира, требао бити завршен марта 2022. године.