Штампа

Одржана обука за коришћење система Е-туриста

У оквиру пројекта „Подршка конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“, Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ организовала је у сарадњи са стручњацима Сектора за туризам - Министарства трговине, туризма и телекомуникација, обуку за коришћење система Е-туриста.

У обуци је учествовало преко 20 представника јавног сектора из целог Региона – запослених у локалним туристичким организацијама и јавним предузећима, као и градским и општинским управама управо на пословима у области туризма, односно категоризације и евиденције угоститељских објеката. Обзиром да су управо они свакодневно на услузи угоститељима за различите врсте помоћи и савета, обука је била и изванредна прилика да кроз међусобну дискусију и консултације са представницима Министарства, разреше неке од недоумица и размотре потенцијална решења за различите ситуације са којима се у пракси сусрећу.

У наредном периоду, на више локација у Региону планиране су радионице директно са угоститељима – свима онима који у својим објектима већ данас пружају услуге смештаја, као и онима који то планирају. Обзиром да је коришћење система Е-туриста законска обавеза угоститеља, намера је да им се кроз директну комуникацију и савете олакша коришћење Система али и целокупног пословања.

Иначе, поред сегмента унапређења капацитета представника сектора туризма и разоноде за коришћење система Е-туриста, као и у областима дигиталног маркетинга, руралног развоја и приступа финансирању, пројекат „Подршка конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“ се фокусира и на промоцију инвестиционих могућности у сектору туризма, развој малих инвестиционих пројеката и подршку успостављању заједничке/регионалне туристичке дестинацијске организације.  

Реализацију „Подршке конкурентности и развоју туризма у региону Браничево-Подунавље“ подржао је пројекат #ЕUzаТеbе - за културно наслеђе и туризам који је усмерен на развој туризма у Србији. Подршком туристичком сектору, пројекат ће омогућити да се туристички потенцијал што више искористи и тиме допринесе отварању нових радних места. Пројекат финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу GIZ.