Штампа

Завршна ПРЕСС конференција - Унапређење пружања социјалних услуга на територији општине Жагубица

Завршена ПРЕСС конференција у оквиру реализације пројекта Унапређење пружања социјалних услуга на територији општине Жагубица, одржана је у среду, 23. фебруара.

Пројекат је реализован у оквиру програма подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености  - SWISS PRO који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а који спроводи канцеларија Уједињених Нација  са сталном конференцијом градова и општина (СКГО)

Партнер на пројекту био је и Центар за Социјални рад чија се улога састојала у прикупљању података о потенцијалним корисницима услуге, обављању процене истих и доношењу решења о праву на коришћење услуге .

Милена Пајић, менаџер пројекта, је на завршној конференцији презентовала пројектне активности, а о значају пројекта говорила је Катарина Лазаревић, руководилац стручне службе и представник пружаоца Услуге „Помоћ у кући“ у Жагубици. 

Радиша Милошевић, руководилац Одељења за привреду и економски развој Жагубица, је испред општине Жагубица, поздравио присутне и захвалио представницима SWISS PRO програма и канцеларије UNOPS у Србији, на финансијској и експертској помоћи током реализације пројекта „Помоћ у кући“,  а такође и на реализацији остала два пројекта SWISS PRO-a, чија је презентација уприличена на завршној конференцији одржаној у Жагубици, 23. фебруара. 

Поздравну реч, током онлајн конференције сарадницима на пројекту упутила је и Наташа Ивановић, службеница за социјалну укљученост и представник програма SWISS PRO.

Према речима Наташе Ивановић, службенице за социјалну укљученост,  мали број општина, може да се похвали да је добио три пројекта и да је учествовао у три врсте техничке помоћи, а резултат  да је општина Жагубица то успела, је управо проактивност менаџмента, квалитет и посвећеност менаџера и сарадника, као и локалне самоуправе да просто препозна значај одређене подршке за локалну заједницу.