• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ускршња Tуцијада у Жагубици - 2017

 Uskrsnja tucijada u Zagubici 2017Манифестација „Ускршња Туцијада“ одржана је у порти цркве “Свете Тројице“ у Жагубици и ове године трећег дана Ускрса. У куцању  јајима надметало се преко сто такмичара,  а Манифестацију је отвореном прогласио Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

Дан је протекао у знаку дечијег смеха и радости, а догађај је уз помоћ Културно – просветног центра „Јован Шербановић“  и  локалне самоуправе као генералног покровитеља , организовала  Туристичка организација општине Жагубица.

Оцењивачка трочлана комисија у категоријама за најјаче јаје, најлепше јаје и најлепшу ускршњу  корпу имала је нимало лак задатак да одабере најбоље. Награду у категорији најјаче ускршње јаје понела је Лидија Ђорђевић, најлепше украшено јаје имала је Анђела Стојановић, док је најлепшу украшену корпу направило Удружење жена „Вунена“ из Крепољина.

Трећу манифестацију у 2017. години,предвиђену календаром Туристичке организације, поред великог броја деце и грађана  обогатили су и изложбени штандови: „Подрум Лазић“ и удружења жена из Лазнице, Крепољина и Жагубице.  

 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=WN29MMUfxus&t=3s{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB