Штампа

Усвојен ребаланс буџета

 Odrzana 9 sednica SO ZagubicaУ понедељак, 24. априла, одржана је IX редовна седница Скупштине општине Жагубицакојом је председавала председник СО Оливера Пауљескић, а седници је присуствовао и помоћник председника општине Душан Милосављевић и директори јавних предузећа. Кворум за рад и пуноважно одлучивање обезбедило је присуство 20 одборника од укупно 33.

После једногласног усвајања Записника са претходне редовне седнице и IV седнице по хитном поступку, приступило се усвајању дневног реда и разматрању десет тачака текуће седнице. Прва, и најважнија, односила се на измене и допуне Одлуке о буџету општине Жагубица за 2017. годину, што је уједно представљало и први овогодишњи ребаланс буџета, а о коме је говорила Тања Туфонић, шеф службе буџета из одељења за финансије и буџет општине Жагубица.

Први ребаланс буџета је усвојен једногласно од стране присутних одборника, а остале тачке Дневног реда IX седнице СО Жагубица, односиле су се на прошлогодишње извештаје о раду Туристичке организације општине Жагубица, КПЦ ’’Јован Шербановић”,  ЈКП ’’Белосавац’’, Црвеног крста и  финансијски извештај ПУ „Полетарац”. Извештаји свих  предузећа, организација и установа, усвојени су једногласно, као и предлози Решења о давању сагласности на план рада ТО,  другу измену програма пословања ЈКП ’’Белосавац” и план рада КПЦ’’Јован Шербановић”. На седници је једногласно усвојен и предлог Статутарне одлуке о измени статута ТО Жагубица.

Ефикасност у раду и заједништво одборника обележило је и ову седницу СО Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=8bvgtC_S3RA{/videobox}