Штампа

Одржана обука „Пут до успешног предузетника“

 Put do uspesnog preduzetnikaИнструктивна бесплатна обука “Пут до успешног предузетника” коју спроводи Национална служба запошљавања као редовну активност, одржана је у Жагубици у уторак, 20. марта.

Циљ овакве врсте едукације јесте да се грађанима, незапосленим лицима, која се налазе на евиденцији Националне службе омогући да лакше и брже закораче у свет успешних предузетника, развију бизнис на прави начин, науче како да се носе с правним проблемима, финансијама и свиме што је потребно за вођење фирме. Тежиште обуке је на процедури оснивања предузетничке радње и поступку паушалног опорезивања као и на основним упутствима за израду бизнис плана.

Општи утисак Милке Савић, начелника одељења за програме запошљавања, предузетништво додатно образовање и обуке у Филијали за запошљавање Пожаревац, која је и одржала обуку у Жагубици, је да се већина лица опредељује за радње, доксе веома ретко одлучује за неки други облик организовања типа привредног друштва.

Свим полазницима, како наводи Mилка, посвећује се подједнака пажња, како би што ефикасније завршили обуку, након које стичу право да конкуришу за субвенцију за самозапошљавање коју додељује Национална служба запошљавања.

Обуку “Пут до Успешног предузетника”, одржану у Жагубици, похађало је око тридесетак незапослених лица. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=J7s2R17mERs{/videobox}