• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У току спровођење пројекта „Екологија нема алтернативе“

 Ekologija nema alternative javni radoviЕколошко друштво „Студенац” из Крепољина у сарадњи са Националном службом за запошљавање спроводи Пројекат „Екологија  нема алтернативе“, у оквиру Јавних радова  као мере активне политике запошљавања. На основу спроведеног Јавног конкурса  друштво еколога из Крепољина  упослило је шест особа, незпослених лица са евиденције Националне службе запошљавања који су по речима председника друштва Владана Милошевића ангажовани на пословима уређења насеља:   

„Конкретно радимо уређење Јавних површина, речног тока крепољинске реке и реке Млаве, уређење излетишта „Чваринац“ код манастира „Горњак“, комплекса борове шуме која је прилично запуштена а налази се у самом центру насеља и окружује спортски комплекс. Oно што је завршено јесте акција сађења цвећа на неколико битних локација у насељу. Задовољили смо услове конкурса који се спроводи од првог  маја и траје четири месеца, на шта сам изузетно поносан,  јер смо пружили шансу да они који желе допринесу развоју Крепољина али истовренемо и зараде што је још један од битних фактора“, рекао је Милошевић.

Поред  поменутог , спроведени су још и едукација и обука радника о чему је говорила  је Микица Петровић,  лице задузено за спровођење обуке и том прликом истакла да су радници могли да се упознају са различитим терминима хортикултуре, уређења екстеријера. Најважније је да су обуку сви успешно савладали и да ће за то добити сертификате, који ће им користити у будуће за неке друге послове. На обуци је такође било речи и о сузбијању амброзије.  

Реализацијом пројекта чланови Еколошког друштва „Студенац“ дају скроман допринос обележавају јубилеја, 20 годишњице постојања и рада друштва,али истовремено и континуирано спроводе и остале бројне активности у циљу лепшег изгледа насеља Крепољин.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=taj04TFVLIc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB