• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Апотека Пожаревац отворила други објекат у Жагубици

 Apoteka Zagubica 2 u Zagubici Dom zdravljaЗдравствена Установа Апотека Пожаревац отворила је други објекат у Жагубици у Кругу Дома здравља.  По речима директора Установе специјалисте магистра фармације Небојише Јорговановићa, Установа послује успешно,а у склопу апотека Браничевског округа  ово је 43 новоотворени простор. У општини Жагубица Апотекарска установа Пожаревац има четири објекта а циљ отварања при Домовима здравља или близу истих  је пре свега да се пацијентима омогући да брже дођу до терапије и да фармацеутска услуга буде што доступнија корисницима.  Очекивања за наредни период су отварање апотека  при здравственим Установама  у Градишту, Голубцу и Петровцу, што ће бити и оптимум задовољења потреба на територији округа.

 

Преседник Скупштине општиине  Жагубица Оливера Пауљескић, која је са сарадницима присуствовала отварању, изразила је задовољство што је грађанима омогућено ефективније коришћење услуге и првенствено истакла добру сарадњу коју са Установом имају и пацијенти и локално руководство.

Што се тиче асортимана лекова, како је истакао директор, спец. маг фармације Небојиша Јорговановић, Апотека се пре свега базира на комплетну листу лекова предмета издавања на рецепт,  као и ампулиране терапије за случај да је нема у Дому здравља, како би се брже интервенисало. Иначе,  Градска апотека у затвореној улици радиће  и даље и имаће исто радно време каао и до сада, док ће радно време „Апотеке 2“ бити радним данима од 7 – 20 сати.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Pvacg7B96n8{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB