• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Мере субвенција за пољопривредне произвођаче

 Mere subvencija za poljoprivredne proizvođačeМинистарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у циљу развоја пољопривредне производње и ове године бројним подстицајима стимулише пољопривреднике.

На готово исти начин, у оквиру својих могућности, то чини и локално руководство општине Жагубица које за свако теле отељено у текућој години даје 2000 динара.

Неке од основних државних мера субвенција навела је Милена Марковић, административни сарадник у Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица a односе се на подстицаје у биљној производњи, субвенције за ђубриво као и за тов јунади, телади, јаради и свиња.

Према Уредби коју је донело Министарство пољопривреде постоје и промене када су у питању субвенције за квалитетна приплодна грла које се одређују према томе да ли је подручје развијено или неразвијено. За развијена насеља повећан је минимум грла по пољопривредном газдинству, где је за развијена насеља минимум три грла а за неразвијена два грла по домаћинству, тј. пољопривредном газдинству.  

С обзиром да је тема о државним мерама субвенција веома комплексна, Марковић је навела да је најбољи начин да се пољопривредни произвођачи информишу позив броја 643 – 421 или лични одлазак у Канцеларију за пољопривреду општине Жагубица.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=PYk3cc4WR2U{/videobox}      


© 2022 Општина Жагубица
design by XB