• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Актуелно у Ловачком удружењу „Јован Шербановић“ Жагубица

 Lovacki dom u Zagubici aktivnosti udruzenjaЛовачко Удружење „Јован Шебановић“ Жагубица реализује бројне активноси у оквиру плана и програма рада. Једне од њих односе се и на реализацију Пројекта прихваћеног од стране Mинистарства пољопривреде који подразумева, између осталог, и мониторинг понашања вука у условима прихране поготово у лошим климатским условима који карактеришу овогодишњу ловну сезону.  

Бранислав Живковић, председник Ловачког удружења „Јован Шербановић“ осврнуо се и на актуелности српског ловства где су у току разговори на нивоу радне групе у Министарству пољопривредеУправи за шуме, а тичу се новог Закона о ловству и унапређења лова у Србији.

Битна и најважнија ствар, како је рекао Живковић, а којима се тренутно интензивно баве, јесте и подизање свести грађана о ловству и њихова безбедност, јер то спада у део на који се Управа Удружења ловаца посебно осврће, као и на могућност потенцијалне сарадње Ловачког удружења са становницима општине Жагубица у обостраном интересу.

Од актуелности Ловачког удружења издваја се још и пререгистрација оружја, тако да је препорука да ловци и љубитељи лова који су спремни да уђу у процес пререгистрације оружја могу да се јаве Ловачком удружењу који ће организовати бесплатан лекарски преглед за добијање лекарског уверења, јер је крајњи  рок за пререгистрацију 05. март 2019. године. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Pjdq2UICDRc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB