• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана 77. седница Општинског већа Жагубица

 Sednica Opstinskog veca 20.12Седница Општинског већа општине Жагубица одржана у среду 20. децембра садржала је, са допунама, више од 40 тачака Дневног реда.

Већници су усвајали и разматрали Одлуке и питања од значаја првенствено за грађане општине Жагубица, а такође и за ефикаснији рад локалне смоуправе.

Прва тачка Дневног реда била је Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету општине Жагубица за 2017. годину, коју ће разматрати одборници Скупштине општине Жагубица на заседању које ће бити одржано у петак 22. децембра.

На истој седници одборници ће разговарати и о Нацрту кадровског плана Општинске управе општине Жагубица за 2018. годину, Предлогу Одлуке о буџету општине Жагубица за 2018. годину, Нацрту Кодекса понашања запослених општине Жагубица, Предлогу Одлуке о измени одлуке о месним заједницама на територији општине Жагубица, плану рада Туристичке организације општине Жагубица за 2018, допису Завичајног музеја Хомоља у вези избора вршиоца дужности директора,као и Предлогу програма пословања и предлогу Уговора о вршењу услуга за 2018. годину Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима општине Жагубица.  

Седница Општинског већа жагубичке општине употпуњена је такође темама које садрже захтеве грађана за финансијску и друге помоћи, које ће по одлуци већника бити прослеђене Центру за Социјални рад и другим релевантним институцијама на разматрање.

На Дневном реду 77. седнице Општинског већа било речи и о Предлогу правилника о условима и мерилима, поступку и начину рада интересорне комисије и документацији радног тела за безбедност саобраћаја општине Жагубица коју су чланови Општинског већа такође усвојили. 

Седницом је председавао Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=OWEaYAGKRZ0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB