• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Добра сарадња комуналне инспекције и грађана општине Жагубица

-Opstina ZagubicaНајзначајније и основне  делатности над којима контролу у општини Жагубица врши комунална инспекција јесу снабдевање пијаћом водом, одвођење атмосферских и отпадних вода, чишћеље Јавних површина, уклањање паса луталица са управљање пијацама, гробљима, и остале послове предвиђене одлуком о комуналним  делатностима, док сакупљање и одвожење смећа обавља фирма АСА Еко из Лапова.

По наводима  Комуналног инспектора Драгице Ерић Цапић, прошла година протекла је у знаку доброг функцинисања службе, а све то првенствено захваљујући грађанима саме општине који углавном знају своја права и обавезе, а највећи проблем још увек представља одвођење отпадних водa.

На питање да ли и колико грађани поштују налоге Комуналне инспекције г –ђа Ерић Цапић, даје потврдан одговор који у великој мери и помаже рад службе:

„Највећи и најбољи ефекат се постиже када се постојећи проблем одмах реши, а оно што је евидентно јесте да грађани углавном знају своја права, труде се да задате обавезе, које комунална инспекција даје у складу са Законом доследно извршавају, што је за сваку похвалу“, рекла је инспекторка.

Комунални инспектор општине Жагубица, Драгица Ерић Цапић, додаје да ће лоши међукомшијски односи, са којима се служба сусреће углавном када је у питању снабдевање водом, од ове године бити решавани брже, што ће омогућити нови Закон о комуналним делатностима за шта је процедура у току, јер ће сеоски водоводи бити дати на управљње комуналном предузећу, што ће за само становништво представљати олакшицу.

Оно што је обавезно јесте свакако, да сваки грађанин простор испред стамбеног и пословног објекта мора одржавати чистим и проходним у зимским условима. Како каже Цапићева, до сада за наведено није било замерки, јер су мештани савесни, чиме потврђују и добру сарадњу са одељењем за комуналне делатности што је и главни интерес локалне самоуправе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=vCIiDGkJ8J4{/videobox} 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB