• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Свети Сава обележен у Крепољину и издвојеним одељењима школе “Јован Шербановић“

-Slava Sveti Sava u Krepoljinu 201627. јануара обележен је Свети Сава – школска слава у знак сећања на првог српског просветитеља и првог архиепископа Српске православне цркве Светог Саве, рођеног као Растка Немањића, сина великог жупана Стефана Немање.

Савиндан се обележава у свим школама у Србији као радни али ненаставни дан, па ђаци редовно долазе у школу да би присуствовали традиционалној школској слави.

Ученици Основне школе „Јован Шербановић“ из Крепољина, заједно са својим наставницими и родитељима, присуствовали су литургији коју је служио јереј Саша Серафимовић  у цркви Светог Стефана , након чега је пресечен и славски колач.

Колачари су били Маја и Јовица Милојковић који су славу пренели на Зорана Перића из Крепољина.

Директор школе Горан Милинковић, поздравио је присутне и похвално се постигнутим успесима ове школе у претходној години, уз наду да ће ове године бити још бољих резултата у свим областима.

Поред матичне школе „Јован Шербановић“ у Крепољину обред резања славског колача обављен је и у школи у Сигама где су ученици заједно са учитељицом Бранком Петровић Савић, припремили пригодан програм. Колач је са свештеником пресекао Данислав Журкић, док ће следеће године то учинити Зоран Франкуловић.

 Учитељица Бранка рекла је да се прослава школске славе Светог Саве у издвојеном одељењу школе „Јован Шербановић“ Крепољин, обавља традиционално већ више од  деценије, а свим ученицима пожелела пуно успеха у текућој школској години и много добрих оцена.

Светосавски колач пресечен је и у издвојеном одељењу школе у Крупаји где су ђаци добили слатке пакетиће.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=veDpou3VMSQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB