• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Завршена летња позорница у Сувом Долу

 

-Nova letnja pozornica u Suvom DoluПредседник општине ЖагубицаСафет Павловић, обишао је  насеље Суви До у среду 10. фебруара, једним лепим поводом, а то је завршетак радова на позорници саграђеној на познатом сеоском изворишту „Врело“.

 

Први део активности започет је и реализован летос, а радови су настављени почетком 2016. године. Урађена је метална кровна конструкција и крају приведени остали послови како би бина добила савршен изглед.

 

Председник месне заједнице Суви До Дејан Тошић, истакао је да је иницијатива за саму израду бине потекла од грађана села, поводом организовања прве „Хомољске саксофонијаде“ где су наишли на велико разумевање општинског руководства:

 

„Остало је још да се ураде завршни радови на електричној инсталацији, осветљење и подови. Такође је у плану и да се простор који окружује позорницу насипа, да се ураде нове каптаже, како би вода на извору текла пуним капацитетом“, истакао је председник месне заједнице Суви До.

 

Председник општине Жагубица је са сарадницима и  представницима Савета Месне заједнице Суви До  потврдио и наставак активности на уређењу села, које су становницима и обећани, а односи се на почетак радова реконструкције и адаптације Дома Културе за шта је расписана Јавна набавка  и на сређивање сеоских, брдских и атарских путева.

 

По мишљењу присутних мештана, позорница је лепо саграђена и свима ће бити понос:  за локалну самоуправу још један плус у реализацији цртаног обећања, за  становнике села лепо уређен простор на извору „Врело“, а за организаторе манифестације „Хомољска саксофонијада“- брига мање у случају кише, јер је наткривањем позорнице и тај проблем решен.   

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Zkcjd5MEPkU{/videobox}

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB