• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одборници Скупштине општине Жагубица одржали 26. заседање

-26 sednica Skupstine opstine ZagubicaНакон троипосатне полемике одборника у Скупштини општине Жагубица, окончано је 26 заседање чији је дневни ред садржао 19. тачака.

Две најбитније теме, како је навео председник СО Дејан Николић, биле су Извештај о раду председника општине Жагубица за 2014. годину, као и Извештај о раду Општинског већа општине Жагубица за 2015.

Предлог решења о образовању и именовању чланова комисије за избор одборника Скупштине општине Жагубица такође је подржан од старане скупштинске већине, а усвојени су и предлози решења о именовању вршиоца дужности директора Дома здравља Жагубица др Весне Стојиловић, као и именовању директора ЈП Дирекција за изградњу и развој за кога је изабран досадашњи вршилац дужности Милан Симић.

29. одборника Скупштине општине Жагубица подржали су предлог Одлуке о одређивању простора на коме се не могу одржавати јавна окупљања на територији општине Жагубица, предлог Одлуке о оснивању завичајног музеја Хомоља у Жагубици и предлоге решења о именовању Управног одбора Завичајног музеја и Управног и Надзорног одбора Туристичке организације општине Жагубица.

Дневни ред садржао је и извештаје о раду  Штаба за ванредне ситуације општине Жагубица за 2015. годину, Центра за социјални рад општина Петровац на Млави и Жагубица – одељење у Жагубици за 2015., Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ Жагубица  за прошлу годину и  Јавног предузећа Туристичке организације за прошлу годину, а подржани су и планови рада Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ и Центра за Социјални рад општина Петровац на Млави и Жагубица одељења у Жагубици

Све тачке дневног реда усвојене су већином гласова, а седница је завршена одборничким питањима.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=WtR8r42hFNw{/videobox}

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB