• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Педседник општине примио делегацију ловаца Републике Словачке

-Predsednik primio delegaciju lovaca Slovacke RepublikeДелегацију ловачког Савеза Словачке Републике примио је председник општине Жагубица Сафет Павловић у петак 11. марта.

Гости ловачког Удружења „Јован Шербановић“ Жагубица били су Владимир Чован и Соња Чован Супекова, а циљ посете је реализација започетог пројекта „Изградња и формирање визиторског центра за осматрање крупних звери, конкрето вука и риса“.

Председник општине Жагубица, Сафет Павловић, изразио је задовољство што може да угости предстижну делегацију Словачке истичући да је логистичка подршка при Међународној ловачкој федерацији у овој причи веома битна, што је потврдио и  председник Ловачког удружења Жагубице Бранислав Живковић.  Гости су радо прихватили да помогну на било који начин, а све у циљу развоја ловства за шта, по њиховим речима, у Хомољу и те како има потенцијала.

Брачни пар Чован се изузетно добро котира у Међународној ловачкој федерацији што значи да општина Жагубица тиме добија већу могућност да аплицира за средства у циљу окончања пројекта рекао је председник ловачког Удружења „Јован Шербановић“.

Осим што ће имати научну димензију, изградња визиторског центар имаће и изузетан значај за унапређење руралне регије општине Жагубица што подразумева упошљавање нове радне снаге, као и развој руралног туризма. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=VJbQPWzGGK0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB