• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Нова радна места за мештане општине Жагубица

- Bela reka На тромеђи жагубичке, деспотовачке и општине Петровац на Млави,у  атару села Близнак , у вртачама нетакнуте природе Хомоља, интензивно серазвија модерна фарма коза: “Бела река“.

Фарма је поново оживела и ради пуним капацитетом захваљујући новом власнику који је на најбољем путу да на планинским висовима Хомоља развије производњу квалитетног  козјег сира користећи знања и научна достигнућа из ове области.

Запослене на фарми обишли су председник општине Жагубица Сафет Павловић и Народни посланик Оливера Пауљескић, како би се уверили у динамику пословања, услове и квалитет рада, а срдачно су дочекани од стране управника фарме Милана Гроздановића, менаџера Жељка  Николића, као и запослених радника.

Управник фарме Милан Гроздановић, прецизирао је да за сада све функционише и више него добро, а све захвањујући ангажовању људи  који ту раде и дају несебичан допринос. Како је истакао, радиће се на продубњивању сардње са суседним општинама , као и са општином Жагубица са циљем да и Жагубица учествује у самом развоју фарме.

„Прошле године, августа месеца  је фирма Џери  – кетеринг“ из Београда ушла у закуп фарме „Бела река“ са намером да осмисли и направи најјачу фарму коза на Балкану. Да поред тога, као драгуљ Источне Србије развије туризам и да у склопу комплекса направи Хотел са пет звездица и да након тога , како се туризам буде развијао сагради кућице за одмор као независне целине“ рекао је Гроздановић .

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, рекао је да ће жагубичка општина дати пун допринос развоју фарме „Бела река“, не зато што се налази у атару села Близнак  и територијално припада општини Жагубица , већ из разлога што је пољопривреда, сточарство, овчарство и козарство, грана којом се бави претежно 80 посто становништва и то треба подржати и одржати.

Павловић је захвалио Инвеститору који је одабрао баш општину Жагубица, да ту улаже и створи предуслов за нова радна места.

„Радни однос је овде, на „Бела реци“,  засновало преко 40 особа са територије жагубичке општине, што ми је посебно драго, а када се целокупан пројекат заврши, овде ће радни однос засновати преко 130 радника. Самим развојем производње, створиће се услови за нова радна места, на шта је посебно ставњен акценат , што је један од циљева и новог закупца фарме коза, а и руководства општине Жагубица“, рекао је Павловић, приликом посете фарми.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=QhJTB-uMA0c{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB