• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Промоција књиге Андреје Милосављевића - "Мој животни пут"

20160324 155612Андреја Милосављевић, дипломирани правник из Хомоља, познатији као „Министар Андра“, недавно је у Београду представио своју прву књигу “Мој животни пут“, којом описује свој живот од детињства до данашњих дана,  а промоција је одржана у присуству породице, колега ипријатеља у ресторану “Мала Сава”.

Андра је одлучио да се осврне на свој животни пут, који је према његовим речима грађа једног времена, и да у аутобиографским записима говори не само о себи већ и о другима који су били део његовог живота, а посебно о догађајима који су тај живот пратили и испуњавали, са жељом да својим потомцима остави сведочанство о себи и времену у којем је живео и радио, да би на темељима тих сведочанстава били инспирисани да буду бољи људи.

На почетку представљања Андрин најстарији син Александар Милосављевић, захвалио је свима који су дошли и својим присуством увеличали овај важан догађај.

Затим је реч добио рецензент књиге Проф. др Радомир Животић, који је рекао да је књига Андре Милосављевића јединствена савремена хроника у Хомољу, у којој писац излаже успомене о значајним друштвеним, политичким и културним збивањима овог краја Србије .

Ратко Марковић, писац поговора, каже да не зна да постоји још један Андра Милосављевић, човек који уме да воли људе и кога људи воле. Такође сматра да је живот таквима као што је Андра, био садржајан и испуњен смислом , као и то да они имају шта да кажу о свом животу, а за друге је поучно да њихову причу прочитају.

Када човек прочита Андрина сећања, свакако ће се питати откуд једном човеку таква снага да све толике послове обави за један људски век. Међутим, сам Андра каже да је било и лепих и лоших периода, а снагу је добијао у додиру са својим Хомољем, коме се увек враћа, јер му оно даје смисао и животну енергију.

Аутор књиге „Мој животни пут“, Андреја Милосављевић, каже да је изузетно задовољан самом презентацијом, посебно што је окупио око себе људе који су учесници и сведоци његовог живота, као и то да нема у плану да напише још коју књигу, аико има још доста материјала.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=savJBoNa4Vc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB